Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite președintelui Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, înregistrarea video este o tentativă de implicare a șefului statului într-o manipulare de tip deep fake.

Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, se arată în comunicat.

De menționat că anterior, în spațiul public, a apărut o secvență video în care Maia Sandu ar fi devenit ținta unei farse din partea prank-erilor ruși, Lexus și Vovan. În cadrul discuției, șeful statului ar fi anunțat despre faptul că se pregătește de mobilizare. Ca urmare, informația respectivă a fost preluată și promovată de propagandiștii Kremlinului.

Ulterior, Ministerul Apărării de la Chișinău a negat aceste informații.

Deschide și: Propagandiștii Moscovei lansează noi fake-uri. Ministerul Apărării: Informația precum că Maia Sandu ar urma să anunțe mobilizarea e falsă