Ambasadorul Românii în R. Moldova Cristian-Leon Țurcanu a avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi. Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte ce țin de securitatea energetică, proiectele de infrastructură, situația regională, reforme, dar și parcursul european.

„O discuție deosebit de bună și constructivă cu Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului R. Moldova, despre marile proiecte comune de infrastructură derulate de România și R. Moldova, cu atât mai relevante în actualul context regional. Am acordat o atenție deosebită sprijinului oferit de România în domeniul energetic, cu accent pe necesitatea asigurării securității energetice pentru cetățenii R. Moldova.
Am evidențiat eforturile depuse de autoritățile de la București în vederea identificării și implementării unor soluții rapide și eficiente pentru furnizarea de resurse energetice atât de necesare în această perioada deosebit de complicată nu doar în R. Moldova, ci și în plan european.
Totodată, am exprimat apreciere și încurajare pentru eforturile deosebite depuse de actuală guvernare pro-europeană de la Chișinău pentru reformele și procesele de modernizare complexe care au că scop asigurarea bunăstării cetățenilor, a securității acestora, combaterii corupției și accelerarea parcursului european al R. Moldova”, a scris Cristian-Leon Țurcanu pe Facebook după întrevedere. 

La rândul său, Mihai Popșoi a ținut să mulțumească pentru buna cooperare între cele două maluri de Prut și sprijinul Bucureștiului pe toate dimensiunile.
„Am discutat despre situația din regiune, cooperarea pe dimensiunea parlamentară, cum decurge procesul de implementare a proiectelor comune de infrastructură. Mi-am exprimat convingerea că dialogul eficient dintre Republica Moldova și România, va impulsiona în continuare cooperarea dintre cele două țări, în beneficiul cetățenilor.
În această perioadă, când Moldova se confruntă cu multiple crize, i-am mulțumit pentru sprijinul pe care România îl oferă țării noastre pe toate dimensiunile, în special în domeniul securității energetice. I-am comunicat domnului ambasador că cetățenii Republicii Moldova apreciază contribuția României în procesul de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a scris Mihai Popșoi pe Facebook, după întrevedere.