Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu mai mulți membri ai Asociației Businessului European (EBA) din Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, discuția a vizat situația de securitate și cea economică din statul nostru, și condițiile în care își desfășoară activitatea businessul în R.Moldova.

Șeful statului a mulțumit membrilor EBA pentru faptul că au investit în R.Moldova, creând locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea economică, precum și pentru că rămân aici în aceste timpuri dificile.

Putem construi o democrație solidă și o economie rezilientă doar cu un mediu privat puternic”, a spus Maia Sandu.

Președintele a menționat că guvernarea derulează mai multe reforme, al căror scop este îmbunătățirea mediului de afaceri din R.Moldova. Una dintre priorități rămâne reforma justiției și curățarea sistemului de persoanele corupte, prin care va fi asigurată buna funcționare a instituțiilor statului și care este așteptată de toată societatea.

La fel, ea a precizat că autoritățile vor continua procesul de digitalizare a instituțiilor publice, facilitând astfel și activitatea businessului; reforma educației, pentru a spori pregătirea profesională a absolvenților și vor fi susținute proiectele de energie regenerabilă, care să contribuie la consolidarea independenței energetice a statului.