Importanța investitorilor români pentru economia și piața forței de muncă din R.Moldova, discutată de Cristian-Leon Țurcanu cu Marin Ciobanu

11:09, 26 Septembrie 2022

Foto:

Ambasadorul României în R.Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a avut în această dimineață o întrevedere cu șeful Agenției de Investiții din R.Moldova, Marin Ciobanu. În cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv mediul investițional din R. Moldova, dar și importanța investitorilor români pentru economia și piața forței de muncă.

Am avut plăcerea să-l primesc în această dimineață la Ambasada României în Republica Moldova pe directorul general de la Agenția de Investiții, Marin Ciobanu. Am discutat despre mediul investițional din R. Moldova, importanța investitorilor români pentru economia și piața forței de muncă din R. Moldova. Totodată, am stabilit pași concreți pe care îi putem urma prin proiecte și acțiuni comune pentru aprofundarea cooperării în aceste domenii”, a scris șeful misiunii diplomatice române.

De menționat că acum două săptămâni, Cristian-Leon Țurcanu și-a exprimat surprinderea că Asociația Investitorilor din România în R. Moldova nu este parte a Moldova Business Week 2022. Potrivit lui, companiile române prezente pe piața moldovenească au creat peste 10 mii de locuri de muncă și au o cifră totală de afaceri de aproape un miliard de euro. Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale care au trecut Prutul și sunt active în R. Moldova depășește 250 de milioane de euro.

Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România, Dan Nuțiu, a declarat pentru Deschide.MD că nu poate explica motivul absenței de la eveniment: „Probabil a fost o scăpare de-a lor în acest an și nu-mi pot explica motivul absenței. Este un mesaj care ne dă motive de îngrijorare, în contextul în care România este principalul partener economic al R. Moldova”.

Detalii: ”Dragoste” frățească // Investitorii români, ignorați de Guvernul Gavrilița! Președintele executiv al AIR: Nu ne putem explica decizia

Ulterior, prim-ministrul Natalia Gavrilița și-a cerut scuze față de mediul de afaceri românesc care activează în R.Moldova pentru faptul că Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la Moldova Business Week 2022. Șeful Executivului a precizat că acest incident a avut loc din cauza unei lipse de comunicări ca urmare a modificărilor de cadre la nivel guvernamental.

Deschide și: Gavrilița, reacție după ce Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la MBW 2022: A fost o lipsă de comunicare. Ne cerem scuze

La fel, scuzele au fost aduse și de Agenția de Investiții și Marin Ciobanu, care au precizat că România este unul dintre principalii parteneri diplomatici și comerciali, iar investițiile operate în Republica Moldova vin să fortifice relațiile dintre ambele state.

Agenția de Investiții din R.Moldova aduce scuze Asociației Investitorilor din România pentru lipsa unei invitații la MBW 2022

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER