Vicepremierul Nicu Popescu își continuă deplasarea de lucru la New York cu alte întrevederi pe marginea Adunării Generale a ONU. Acesta a participat la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele membre ale Inițiativei Central Europene (ICE), eveniment organizat sub patronajul președinției bulgare.

Într-un comunicat pe Facebook, el a menționat că i-a transmis șefului diplomației de la Sofia, Nikolai Milkov, aprecierea pentru activitatea și eforturile depuse în realizarea obiectivelor trasate, în pofida constrângerilor și evoluțiilor geopolitice din regiune.
Reuniunea de nivel înalt ne-a oferit posibilitatea să vorbim despre modalitățile de consolidare a relațiilor dintre statele membre, toate țările participante fiind profund ancorate în proiectul european, dorindu-ne ca acest efort să fie fortificat și sub egida președinției țării noastre care va începe în anul viitor. În cadrul evenimentului am reafirmat angajamentul R. Moldova, în calitate de stat candidat pentru aderare la UE, pentru promovarea și implementarea proiectelor regionale, cu impact direct pentru dezvoltarea economică a țărilor noastre” a scris Popescu pe Facebook.
 
De asemenea, vicepremierul a avut o întrevedere cu Derek Chollet, consilier al Departamentului de Stat al SUA, care a vizitat R. Moldova în luna mai a acestui an.
M-am bucurat că discuției nostre s-a alăturat și Robin L. Dunnigan, asistenta adjunctă a secretarului de stat pentru afaceri europene și euroasiatice. Am discutat despre evoluțiile relansării Dialogului Strategic cu SUA și despre oportunitățile de aprofundare a acestuia, procesul ambițios de reforme inițiat de autorități în spiritul valorilor democratice împărtășite cu partenerii americani” a conchis șeful diplomației moldovenești.