Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Documentul a fost citit de la tribuna centrală de către deputatul socialist, Vasile Bolea.

Potrivit lui, R.Moldova este condusă de către un Guvern care nu are legitimitate politică deoarece în lispește susținerea poporului.

Acest guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor R.Moldova, doar pentru a câștiga simpatiile birocrației cancelariilor europene. Acest lucru este unul inadmisibil”, a declarat Bolea.

Acesta a mai adăugat că de la învestirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, R.Moldova „trăiește în permanentă criză”.

Potrivit legislației, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleși. Mai exact, este vorba de cel puțin 26 de parlamentari. Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul a cel puțin 51 de deputați. În cazul adoptării moţiunii de cenzură, primul-ministru va prezenta în termen de cel mult 3 zile, preşedintelui R.Moldova demisia Guvernului.