Președintele raionului Orhei susține că Tauber este „deținut politic”, iar guvernării PAS „îi este frică de ea”

13:33, 16 August 2022
Protest la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în susținerea Marinei Tauber
Foto: partidulsor.md

Peședintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, susține că „Marina Tauber este ținută după gratii nu pentru că este vinovată de ceva, ci pentru că guvernării PAS îi este frică de capacitatea imensă a Marinei Tauber, a lui Ilan Șor, a Partidului „ȘOR” de pune presiune pe această guvernare”. Declarația a fost făcută la Judecătoria Ciocana, acolo unde judecătorii urmează să examineze solicitarea avocaților de a o elibera pe Marina Tauber din arest.

Constatăm că procesul în cazul Marinei Tauber nu are la bază jurisprudența și normele statului de drept, ci se ghidează exclusiv de interese politice. Nu există raționamente juridice în cadrul acestui dosar, iar toate deciziile de până acum nu conțin niciun fundament legal. Singura concluzie pe care o putem face, în aceasta situație, este că Marina Tauber este deținut politic. Guvernării PAS îi este frică de susținerea populară enormă de care se bucură Partidul „ȘOR”. De asta o țin după gratii pe Marina Tauber. Frica lor este singurul argument”, a declarat Dinu Țurcanu.

Amintim că, astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, magistrații examinează astăzi recursul procurorilor cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv aplicat în privința Marinei Tauber. Avocații deputatei au cerut ca ședințele de judecată în dosarul deputatei să fie publice. 

Pe 21 iulie, deputata partidului politic „Șor” a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Pe 23 iulie, Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Pe 1 august, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins ca nefondat recursul depus de avocații deputatei și au menținut în vigoare hotărârea Judecătoriei Ciocana, din 23 iulie, prin care aceasta a fost plasată în arest preventiv.

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER