Ex-primarul general interimar al capitalei Silvia Radu a avenit cu o reacție în urma perchezițiilor desfășurate de Procurorii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție. Ea neagă acuzațiile care i se aduc și susține că organele competente se vor convinge că bănuielile la adresa ei sunt nefondate.

„Eu nu cunosc nimic despre tranzacțiile, care fac obiectul declarațiilor publice de astăzi, și nu am nici o legătură cu tranzacțiile respective. Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului.
Eu recunosc dreptul organelor competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor și sunt deschisă să colaborez cu ancheta, însă condamn modalitatea de a face acest lucru prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate. Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului.
Eu cred în stat de drept și sper în neadmiterea abuzurilor. Regret situația de astăzi și sper că, în cel mai scurt timp, organele competente se vor convinge că toate aceste bănuieli la adresa mea sunt absolut nefondate”, a scris Silvia Radu pe Facebook. 

Amintim că, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la fostul director al Union Fenosa și la ex-primarul general interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu. La fel, percheziții au avut loc și la nașul de cununie a ex-deputatului Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant.

Detalii: UPDATE // PA și CNA au descins cu percheziții la Silvia Radu. Fosta demnitară, vizată într-un dosar de spălare de bani

Vezi și: Ex-director al Autorității Aeronautice Civile, reținut de CNA într-un dosar de spălare de bani. Despre cine este vorba