Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, președintele R.Moldova, Maia Sandu, a purtat astăzi o discuție cu 47 de tineri care fac, în această vară, un stagiu de practică la Președinție, Guvern și alte autorități publice. În cadrul întrevederii, șeful statului a întrebat tinerii despre experiența lor de lucru în aceste instituții, cum văd ei îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum putem atrage mai mulți tineri în serviciul public.

Am vorbit și despre ce înseamnă pentru ei democrația și cum se pot implica mai mult tinerii în explicarea și promovarea valorilor democratice”, a explicat șeful statului.

Sandu a venit și cu un mesaj către aceștia, menționând că, cu efort și perseverență, ei pot deveni buni profesioniști.

Sărbătorim vocea voastră, locul vostru în societate și contăm pe implicarea voastră în rezolvarea problemelor comunității și ale țării, a provocărilor globale. Deciziile și acțiunile de astăzi vor determina lumea voastră, lumea de mâine, de aceea este important să vă implicați activ în aceste procese de pe acum. Nu vă temeți, îndrăzniți! Vă îndemn să fiți curioși și perseverenți, să aveți încredere în capacitatea voastră de a reuși prin muncă onestă și de a contribui la binele comun”, a mai adăugat ea.

De menționat că potrivit Biroului Național de Statistică, numărul populaţiei cu reședință obișnuită la 1 ianuarie 2022 a constituit 2603,8 mii persoane2, din care 670,9 mii sau 25,8% au fost tineri cu vârsta 14-34 ani. Repartizarea tinerilor pe sexe se prezintă astfel: 49,3% – femei şi 50,7% – bărbaţi.