Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în R. Moldova.

Popescu a punctat că Lituania este un exemplu pentru R. Moldova în mai multe domenii importante, printre acestea fiind eficiența energetică, ordinea publică, sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride, toate având o importanță strategică pentru Chișinău în cursul de reforme și modernizare europeană.

Ministrul Nicu Popescu a spus că R. Moldova și Lituania vor dezvolta în continuare contactele și cooperarea la nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

”Am fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale R. Moldova și, cu această ocazie, am reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. I-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea diplomatică ulterioară și să rămână un bun prieten al țării noastre” a declarat oficialul moldovean.