Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Iuri Klimenko, aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova. La discuții a participat și ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko.

În cadrul dialogului au fost evocate ultimele evoluții în formatele de negocieri privind reglementarea transnistreană, abordările și direcțiile prioritare de intervenție ale autorităților R. Moldova în vederea satisfacerii necesităților cotidiene ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problemele primordiale ce rămân într-un vizor constant.

S-a accentuat faptul, că formatul ”1+1” și cel al grupurilor de lucru sectoriale rămân a fi funcționale în prezent, iar angajamentul reglementării politice și pașnice a conflictului transnistrean în cadrul statului suveran și teritorial integrat R. Moldova, rămâne a fi valabil în continuare în pofida unor alegații provocator lansate în spațiul public.

Oficialii au făcut un schimb de informații și de opinii pe marginea situației regionale complexe, aspectelor ce impun o coordonare permanentă, formelor de asistență acordată reciproc de către R. Moldova și Ucraina, progreselor marcate în procesul de integrare europeană, fiind reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a ambelor țări, prevenirea focarelor de destabilizare și menținerea unei atmosfere de securitate și de prosperitate.

S-a agreat asupra menținerii canalelor permanente de comunicare, cooperare și de coordonare în vederea gestionării eficiente a elementelor de interes comun.