Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă. Șeful statului a avut mai multe discuții cu cetățenii, vizitând, inclusiv, satul Feștelița.

Maia Sandu a atras atenția asupra faptului că localitatea respectivă este prima din R.Moldova care, datorită parcului fotovoltaic construit cu fonduri europene, își asigură pe deplin necesitățile de energie a clădirilor publice.

Comunitatea a implementat și alte proiecte importante, care au schimbat fața localității și au contribuit la creșterea standardelor viață ale oamenilor. În vara curentă Feștelița a câștigat un proiect în cadrul Programului „Satul European”, cu ajutorul căruia vor fi finalizate lucrările de construcție a sistemului de canalizare și a stației de epurare”, a menționat președintele.

Totodată, șeful statului a discutat cu locuitorii despre problemele care afectează statul - implicațiile războiul din Ucraina, creșterea prețurilor, criza energetică.

Le-am comunicat despre măsurile de susținere a populației și business-ului anunțate de Guvern pentru perioada imediat următoare. Am vorbit și despre reformele inițiate în sectoarele cheie care trebuie să producă schimbări calitative pe termen mediu și lung”, a adăugat președintele.