Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că opoziția din Legislativ este una „fățarnică”, și asta pentru că nu este capabilă să condamne în public invazia Rusiei în Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Măcar unul din opoziția asta nu-i capabil să iasă în public și să spună: «Da, dlor, e o invazie din partea Federației Ruse împotriva Ucrainei; da, acolo e un război nejustificat». Atâta timp cât măcar unul nu are curajul din toți câți sunt acolo, bandiți, mai puțin bandiți, nu mă interesează, dar politic să iasă să condamne, ei n-au niciun drept moral să dea sfaturi”, a spus el.

Grosu a amintit despre unicul deputat socialist, Alla Dolința, care și-a depus mandatul, fiind nemulțumită de poziția formațiunii față de războiul provocat de Putin în statul vecin.

N-am văzut decât un singur deputat care a avut curajul să scrie cerere și să-și dea demisia, care are o afinitate, s-a născut acolo, părinții locuiesc în Ucraina. În rest, strategia struțului și a fricosului politic care nu poate să spună elementarul: «Acolo mor copii nevinovați, acolo mor oameni nevinovați»”, a adăugat el.

Detalii: DOC // Un deputat PSRM pleacă din Parlament și partid în semn de protest față de poziția formațiunii cu privire la invazia Rusiei în Ucraina