Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri, 3 august, o întrevedere cu un grup de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Potrivit unui comunicat al Președinției, în cadrul întâlnirii, au fost discutate un șir de probleme cu care se confruntă primarii, inclusiv întrebări legate de descentralizarea financiară și relația dintre administrația publică locală și centrală, relația primarilor cu consiliile raionale, probleme de administrare a proprietăților, implementarea strategiei naționale de management al deșeurilor.

Maia Sandu a menționat rolul pe care-l au aleșii locali în modernizarea statului și i-a îndemnat să devină promotori activi ai integrării europene în localitățile lor.

Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național - integrarea europeană. Trebuie să ne unim forțele pentru a proteja și consolida democrația, pentru a dezvolta economia și pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a spus Președinta Maia Sandu.