Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor consideră că Republica Moldova se confruntă cu cea mai mare criză social-economică din ultimii 20 de ani, iar formațiunea este responsabilă pentru viitorul poporului moldovenesc. În cadrul unei ședințe, Consiliul a decis ca fracțiunea parlamentară a socialiștilor să inițieze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, transmite IPN.

„Creșterea vertiginoasă a prețurilor la toate mărfurile și tarifele la serviciile locativ-comunale duce la sărăcirea populației. Toate prognozele indică asupra faptului că prețurile și tarifele vor continua să crească, iar iarna va fi extrem de dificilă pentru țara noastră. În condiții de secetă severă, agricultura țării noastre se confruntă cu una dintre cele mai grave crize. Din cauza creșterii prețurilor la carburanți, agricultorii vorbesc despre faptul că la toamnă, prețurile la pâine vor crește și mai mult”, se menționează într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiștii condamnă ferm „acțiunile autorităților de a politiza și subordona justiția”. Potrivit PSRM, nimeni nu poate fi mai presus de lege. Or, formațiunea a pledat mereu pentru o justiție independentă și un stat de drept, pentru o anchetă corectă a cazurilor de rezonanță și atragerea la răspundere a hoților și corupților adevărați.

Consiliul Republican al PSRM solicită elaborarea unui plan național anti-criză menit să rezolve numeroasele probleme ale cetățenilor și să asigure o dezvoltare social-economică stabilă a țării. De asemenea, Consiliul se pronunță pentru crearea unui guvern profesionist anti-criză de alternativă.

„Ne adresăm tuturor cetățenilor, clasei politice și societății civile să ne unim eforturile pentru a stabili o agendă națională. Împreună trebuie să protejăm Constituția și democrația”, mai precizează socialiștii.