Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, în marja conferinței de la Atena, cu președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou. În cadrul discuției, șefa statului i-a mulțumit președintelui elen pentru asistența umanitară oferită de Grecia în contextul războiului, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul european a R. Moldova, inclusiv pentru susținerea deciziei recente a Consiliului European de a acorda R. Moldovei statutul de țară candidată la UE.

„Grecia este un partener vechi și de încredere al R. Moldova, iar diaspora moldovenească, bine integrată social și economic în societatea elenă, contribuie și mai mult la apropierea dintre țările noastre”, a menționat Maia Sandu într-un mesaj pe Facebook în urma discuției cu președintele elen.

De asemenea, cei doi președinți au discutat și despre agenda bilaterală moldo-elenă. 

„Am menționat că mizăm pe ratificarea, cât mai curând posibil, a Acordului privind securitatea socială dintre țările noastre de către partea greacă, precum și avansarea negocierilor pe Acordul de conversie a permiselor de conducere. Suntem interesați și în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în R. Moldova”, a adăugat șeful statului. 

În contextul întrevederii, președintele Maia Sandu a invitat-o pe Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în R. Moldova.

Amintim că, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o vizită de lucru în zilele de 4-5 iulie la Atena. Ea a participat la Masa rotundă guvernamentală, ediția a 26-a, dedicată subiectelor economice de actualitate, și a avut mai multe întrevederi bilaterale.

Pe 6 iulie, Președinta Maia Sandu se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitația Președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda. Șefa statului va participa la celebrarea Zilei Statalității Lituaniei și se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai țării.