Cetățenii R.Moldova și Ucrainei merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar conducerea celor două state sunt datori să le ofere oamenilor un asemenea viitor. O declarație în acest sens a fost făcută de către președintele R.Moldova, Maia Sandu, ca urmare a întrevederii cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sandu a menționat că în cadrul discuțiilor și-a exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și a asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.

Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a menționat ea.

La fel, a fost agreată ideea ca cele două state să colaboreze în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană: „Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”.