Igor Dodon a venit cu o reacție după ce a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”. Potrivit socialistului, procurorii nu găsesc probe pentru celelalte capete de acuzare, așa că au decis „să devină mai activi pe acest caz”.

Atunci, 14 ani în urmă, noi am procurat energie electrică mai ieftin decât multe țări din regiune. Dacă au decis să mă facă învinuit pe acel caz, atunci ce putem spune despre evenimentele recente, când Moldova cumpără resurse energetice prin acorduri secrete? În situația dată, actualei conduceri a țării și ministrului Infrastructurii ar trebui să-i fie aduse învinuiri în fiecare zi”, a scris el.

Totodată, Dodon a venit și cu un mesaj în adresa procurorilor și judecătorilor „care se ocupă de dosarele politice în Republica Moldova și care astăzi sunt presați”. Acesta susține că acuzatorii și magistrații ar trebui să înțeleagă că lucrurile se schimbă.

Nemulțumirea oamenilor este în creștere și este posibil ca în curând șefii lor, alături de conducerea de vârf a țării, să fie nevoiți să fugă din țară. Și mai devreme sau mai târziu va trebui să răspundă pentru toate fărădelegile care se comit astăzi”, a mai adăugat el.

Amintim că astăzi, 27 iunie, procurorii i-au înaintat lui Dodon oficial învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat (art.46, art.328 alin.(3) din Codul penal) în cadrul dosarului „Energocom”.

Precizăm că Igor Dodon este învinuit și pe un alt dosar penal pornit de procurori. Ex-președintelui Republicii Moldova i se incriminează săvârșirea a patru capete de acuzare, după cum urmează: coruperea pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Detalii: Dosarul „Energocom” // Igor Dodon, recunoscut în calitate de învinuit