Ambasadorul R. Moldova în România, Victor Chirilă a efectuat astăzi o vizită de lucru la Consiliul județean Iași. Șeful misiunii diplomatice s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, dar și cu alți oficiali din cadrul Consiliului.

Șeful Consiliului Județean Iași a venit cu un mesaj de apreciere, menționând că pentru autoritățile județene legătura cu Republica Moldova reprezintă o prioritate.

Pentru noi, legătura cu Republica Moldova este o prioritate și încă de la preluarea mandatului, județul Iași a devenit un partener apropiat al administrațiilor locale de peste Prut, cu care am încheiat acorduri de cooperare, am organizat evenimente comune și ne-am implicat în proiecte transfrontaliere” a declarat Costel Alexe.

Totodată, oficialul român a menționat că în toamnă ar putea fi organizat un nou Forum Transfrontalier.

După discuția de astăzi cu domnul ambasador, mi-am exprimat interesul de a organiza în această toamnă un nou Forum Transfrontalier pentru a întări și mai mult capacitatea de colaborare dintre comunitățile din județul Iași și cele din Republica Moldova. Mă bucur că există deschidere de ambele părți pentru a legătura noastră să fie și mai trainică", a declarat președintele CJ.