Fostul prim-ministru Vlad Filat a venit cu un mesaj de felicitare după ce ieri, 23 iunie, Consiliul European a decis să acorde R. Moldova statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Am depășit o etapă importantă și începe un drum deloc ușor. Odată cu obținerea statutului de țară candidat la aderarea în Uniunea Europeană, trebuie să demareze un efort colectiv de reformatare și reformare a statului conform standardelor europene. Se vor schimba instituții, mentalități, iar istoria va intra pe un alt făgaș”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a venit și cu un mesaj de felicitare către cetățeni, dar și cu un mesaj de mulțumire către autoritățile din România pentru sprijinul oferit în această perioadă.

„Felicitări cetățenilor R. Moldova, felicitări actualei puteri și mii de mulțumiri partenerilor noștri externi, în special României, care a făcut mai mult decât un tur de forță diplomatică în Uniunea Europeană pentru R. Moldova. Nu va fi ușor, dar speranța a renăscut!”, a mai scris acesta.

Amintim că, ieri, 23 iunie Consiliul European a decis să acorde R. Moldova statutul de țară candidat pentru aderarea la uniunea Europeană. Decizia a fost adoptată în cadrul reuniunii liderilor din Uniunea Europeană de la Bruxelles.

În cadrul reuniunii liderilor din Uniunea Europeană, Ucraina a primit și ea statutul de țară candidat pentru aderarea la UE.

Detalii: Moment Istoric! R. Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE