18 partide politice din Republica Moldova nu au raportat nu au raportat pe parcursul anului 2021 cheltuieli de aproximativ 4 milioane de lei, anunță Promo-LEX. Potrivit Asociației, pe primul loc la capitolul „cheltuieli neraportate” se află Partidul Socialiștilor (PSRM) – 42%, fiind urmat de Partidul „ȘOR” (PPȘ) – 31%, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) – 9% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 6%.

Potrivit raportului, socialiștii nu ar fi raportat peste 1,6 milioane de lei, pe când Partidul „ȘOR” - peste 1,2 milioane de lei. PACE nu ar fi raportat peste 360 mii lei, iar AUR - peste 220 mii lei.

Cheltuielile estimate drept neraportate ar fi fost utilizate pentru remunerarea muncii (50%), locațiunea sediilor (18%), organizarea evenimentelor publice (17%), materiale promoționale și de presă (10%) și deplasări în țară și peste hotare (4%). Comparativ cu anul 2020, se constată o diminuare a cheltuielilor neraportate, care au fost estimate la 8,5 milioane de lei.

De menționat că Procuratura Anticorupție are pornit un dosar penal pentru acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală. În dosar sunt vizați Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.