Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a venit cu un mesaj de susținere pentru R. Moldova, în ziua când la reuniunea EUCO se va dezbate cererea R. Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

„Sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de a adera la Uniunea Europeană este o datorie istorică și morală pentru Coroana Română. Regele Ferdinand și Regina Maria, străbunicii mei, pot fi considerați în țara-soră „părinți” ai istoriei ei moderne, iar Regele Mihai, tatăl meu, este respectat și admirat, în egală măsură de națiune și de autoritățile politice”, se arată în mesajul transmis. 
Totodată, Majestatea Sa Margareta a subliniat că „Coroana Română este, totodată, un instrument de sprijin și un depozitar de valori europene”.
 
Custodele Coroanei a adus aminte și despre proiectele dezvoltate în R. Moldova de către Familia Regală a României și și-a exprimat încrederea că acum e momentul ca R. Moldova să devină parte a familie europene. 
„În ultimele două decenii, Familia Regală a dezvoltat în Republica Moldova proiecte în educație, economie, învățământ militar, cultură și societate civică și știm cât de vibrante sunt, în această țară, atât generația tânără, cât și elita intelectuală. De fapt, o parte importantă a lor muncește și trăiește în prezent în țările UE, unde și-a câștigat respectul și încrederea comunităților de adopție. Îmi exprim profunda încredere și convingere că acum este momentul potrivit pentru a face din Republica Moldova o parte a familiei noastre europene de națiuni demne și sigure”, a conchis Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române.

Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuție deosebită pentru dezvoltarea Republicii Moldova, oferind sprijin umanitar, social, cultural și diplomatic.

În decembrie 2020, când Maia Sandu a fost aleasă președinte al Republicii Moldova, Custodele Coroanei României menționa într-un mesaj de felicitare pentru noul șef de stat: „Și, atunci când sunt întrebată dacă România are vreun fel de „agendă secretă” în Moldova, răspund mereu: da, agenda noastră este să vedem o Republica Moldova prosperă, capabilă să decidă pe cont propriu și fără nicio intervenție străină în privința destinului său viitor”. 

Amintim că, liderii Uniunii Europene, întruniți astăzi și mâine la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, urmează să ia o decizie privind acordarea statutului de țară candidat la aderarea la UE pentru R. Moldova și Ucraina. Potrivit proiectului declarației finale a reuniunii, Consiliul European a decis să acorde statutul de țară candidat Ucrainei și R. Moldova.