Consiliul European va oferi astăzi statutul de țară candidată R. Moldova și Ucraina. De acest lucru este sigur președintele instituției, Charles Michel, care a oferit un scurt interviu jurnaliștilor în limbile engleză și franceză înaintea începutului summitului UE care are loc joi și vineri la Bruxelles.

Este un moment decisiv pentru Uniunea Europeană, vom avea de făcut o alegere geopolitică și sunt sigur că, astăzi, vom oferi statutul de țară candidată Ucrainei și R. Moldova și perspective europene clare pentru Ucraina, Georgia și R. Moldova” a declarat Michel.

Președintele Consiliului European a mai declarat că la reuniune vor avea loc discuții și cu liderii țărilor din Balcanii de Vest cu scopul de a reîmprospăta perspectivele de integrare ale acestora în UE. 

Euractiv scria zilele trecute,  după ce a obținut proiectul de concluzii al summitului, că liderii UE vor accepta recomandarea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei și R. Moldova statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.