„Este o zi istorică pentru Europa!”, afirmă eurodeputata Ramona Strugariu, după ce Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării Republicii Moldova statului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ea a remarcat faptul că „decizia arată în mod clar obiectivul Uniunii de a se extinde și de a crea o Europă mai puternică sub semnul păcii, democrației și al statului de drept”.

Strugariu mai spune că partidul pe care îl reprezintă își exprimă speranța că, la Summitul de la Bruxelles din 23 iunie, liderii din Consiliul European vor adopta fără echivoc deciziile Comisiei și Parlamentului de a oferi oficial statutul de stat candidat pentru Republica Moldova și Ucraina.
 
„Perspectiva europeană înseamnă siguranță, prosperitate, democrație. Niciuna dintre aceste țări nu vor fi lăsate singure şi vom continua consolidarea Parteneriatului Estic, pentru a crea noi perspective de aderare. Dar un lucru este cert: în familia europeană este nevoie de angajamentul şi pro-europenismul fiecărui om care crede în valorile Uniunii, iar granițele ei trebuie să îi cuprindă, pentru binele şi siguranța lor. România este parte a acestei poveşti a prosperității şi a binelui pe care le construim împreună. România trebuie să fie lângă Republica Moldova, până la capăt.
Felicitări, Moldova! Felicitări, Ucraina! Continuăm împreună”, a adăugat ea.

Astăzi, 17 iunie 2022, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării Republicii Moldova statului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Recomandarea în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE a fost aprobată vineri, în cadrul unei reuniuni prezidate de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Un aviz pozitiv a fost pronunțat și pentru Ucraina.

Detalii:

Comisia Europeană, aviz pozitiv Republicii Moldova pentru statutul de candidat privind aderarea la UE

DOC // Opinia Comisiei Europene privind cererea de aderare a R. Moldova la UE. Cu ce recomandări vine