Republica Moldova va găzdui mâine, 18 iunie, prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București. Potrivit unui comunicat al Legislativului de la Chișinău, din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și președintele statului, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de Președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu. 

„Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a menționat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Agenda va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori ale Președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10.00.

Detalii: Premieră // Ședința comună a Parlamentelor R.Moldova și României va avea loc sâmbăta, 18 iunie

Anterior, deputații PSRM și PCRM au anunțat că vor boicota evenimentul, precizând că acesta este unul anticonstituțional.

Detalii: PSRM și PCRM vor boicota ședința comună a parlamentelor R.Moldova și României: O „repetiție” a Sfatului Țării din anul 1918