Un grup de fruntaşi ai Partidului Nostru au ieşit astăzi într-o conferinţă de presă să spună că ei nu sunt "infractori, ci partid politic". Aceştia s-au plâns pe redacţia Deschide.MD că publică informaţii despre trecutul lor penal şi au cerut Ministrului de Interne "să-i tragă la răspundere pe poliţiştii care fac scurgeri de presă". Totodată, aceştia au negat o parte dintre informaţiile publicate de noi fără ca să realizeze că solicitarea lor în adresa ministrului Jizdan confirmă indirect veridicitatea lor.

Ei consideră că materialele apărute în presă sunt o metodă prin care regimul de la guvernare face presiuni asupra membrilor Partidului Nostru și încearcă să îi scoată din cursa pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Vicepreședintele Partidului Nostru (PN), Nicolae Țipovici a spus că, împreună cu colegii de partid, au venit la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a vedea dosarele deschise pe numele lor, dacă ele există.

„Nu vreau să mi se intervină în viața privată, să mi se asculte conversațiile și să mi se citească mesajele. Cu arestul nu mă veți speria. Noi suntem partidul care vrea să facă o schimbare în bine în RM, nu dorim să plecăm nicăieri, dar se face tot posibilul ca să nu putem schimba ceva, se face tot posibilul încît cetățenii să creadă că suntem o grupare care face diferite infracțiuni. Scopul lor principal e ca PN să fie scos din alegeri și Ciubașenco să nu poată lupta pentru funcția de președinte", a declarat el.

Vicepreședintele PN a amintit despre faptul că formațiunea a fost exclusă din alegerile din 2014 și acum se mizează pe același lucru. „Prin toate acțiunile și presiunile se încearcă discreditarea noastră în fața cetățenilor, pentru că PN nu se teme de alți candidați, ci de candidatul nostru – Dumitru Ciubașenco. Dacă ei nu se temeau, atunci nu ne excludeau nici în 2014", a spus Țipovici.

Vom aminti că despre mai mulţi oameni din anturajul lui Usatîi s-a scris inclusiv pe site-ul Deschide.MD că aceştia sunt implicați în diferite infracțiuni și ajung, ulterior, pe mâna poliției. Recent Nicolae Hacico, a fost reținut pentru trafic de droguri, Eduard Patraşca - pentru proxentism, iar în partid sunt şi alţii implicați în activități dubioase.

În cazurile primilor doi, dovedite de imagini video, Renato Usatîi nu le-a negat implicarea, ci doar le-a luat apărarea. Restul membrilor PN care au fost cercetaţi penal, pur şi simplu au negat informaţia.

Detalii: Protestele din Moldova. Prezentul „revoluționar”, la braţ cu trecutul penal