Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală semnăturile în vederea înregistrării sale în calitate de concurent electoral. Chiar dacă a prezentat doar 25 de mii de semnături (numărul maxim admis de CEC - n.r.), liderul PSRM a declarat că echipa sa a colectat 500 de mii de semnături.

Potrivit lui Dodon, cele 500 de mii de semnături colectate au fost necesare pentru a vedea potențialul său la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

El susține că cel puțin cei 500 de mii de alegători îl vor vota în cadrul scrutinului. În acest sens, liderul PSRM a declarat că are șanse reale să obțină o victorie chiar în primul tur.

Dodon a mai spus că se va abține de la atacuri personale la adresa oponenților săi, însă este gata să răspundă la orice etichetări.

Noi am venit astăzi, după ce ieri am primit binecuvântarea Patriarhului Kirill. Noi mergem înainte spre victorie și sunt ferm convins că victoria va fi de partea noastră”, a declarat Dodon.

Astfel, la CEC au fost prezentate 25 de mii de semnături, colectate în 22 de raioane.

Precizăm că, anterior, reprezentanții candidatului desemnat de partidul „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, i-au acuzat pe socialiști de împiedicarea colectării semnăturilor în favoarea altor concurenți electorali. Astfel, „patrioții” au spus că Dodon și echipa sa a colectat prea multe semnături, pe când legislația prevede că cetățeanul poate semna doar pentru un candidat la prezidențiale. Astfel, mii de semnături au fost aruncate în aer, nefiind folosite nici de Dodon, nici de alți concurenți.