Acțiunile de trădare de Patrie, de care este bănuit Igor Dodon, au putut fi observate pe parcursul întregii sale cariere politice. Mai exact, din anul 2012, când acesta a trădat Partidul Comuniștilor și a părăsit fracțiunea parlamentară împreună cu Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc. De această părere este analistul politic din România, Cristian Hrițuc.

Dosarul «kuliok» este despre banii pe care îi primea Dodon de la Plahotniuc ca să «stea liniștit». Este o poveste lungă. De fapt, Dodon a primit bani de la Plahotniuc încă de la înființarea PSRM. Atunci, s-a dorit spargerea PCRM și s-a găsit soluția cu înființarea PSRM. S-a mizat pe Dodon și s-a reușit. Lună de lună liderul PSRM primea câte o pungă, mai mare sau mai mică”, scrie el.

Cristian Hrițuc atrage atenția și asupra faptului că unul din capetele de acuzare în care este vizat Dodon se referă la acțiuni de trădare de Patrie.

Adevărul că în toată activitatea lui de om politic s-a văzut acest lucru. Poate momentul cel mai interesant a fost cel care încerca să negocieze «federalizarea»”, a mai adăugat el.

Amintim că în această dimineață procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții la Igor Dodon bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Detalii: Percheziții la Dodon, bănuit de luare de mită și trădare de Patrie. Locațiile unde au descins procurorii

Ulterior, Igor Dodon, dar și cumnatul său, Petru Merineanu, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Detalii: Dumitru Robu confirmă: Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore