Moscova acuză Chișinăul că ar discrimina presa rusă. Declarația a fost făcută de președintele unei comisii din cadrul Dumei ruse, Vasili Piskariov, care a întocmit o listă a țărilor care crează în mod deliberat ”condiții insuportabile” pentru munca jurnaliștilor ruși.

Comisia privind intervenția străină a analizat informațiile din ultimii cinci ani cu privire la acțiunile discriminatorii și la represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși din străinătate. După cum s-a dovedit, 13 țări se comportă cel mai agresiv - Letonia, Franța, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia și România. Liderii în numărul de incidente sunt Letonia, Ucraina și Franța” a declarat Piskariov, citat de TASS.

Potrivit deputatului rus, măsurile de răspuns ale Moscovei ”par mult mai umane și civilizate” în comparație cu ”războiul informațional” declanșat de Occident, pe care Piskariov îl acuză chiar că reține și urmărește penal jurnaliștii pentru activitățile lor profesionale.

Republica Moldova se află printre statele care, în opinia regimului de la Moscova, „discriminează” presa rusă. Lista a fost întocmită de o comisie din cadrul Dumei ruse de stat.

„Comisia privind intervenția străină a analizat informațiile din ultimii cinci ani cu privire la acțiunile discriminatorii și la represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși din străinătate. După cum s-a dovedit, 13 țări se comportă cel mai agresiv - Letonia, Franța, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia și România. Liderii în numărul de incidente sunt Letonia, Ucraina și Franța”, a declarat președintele comisiei, Vasilii Piskariov.

Acesta a adăugat că, de câțiva ani, Occidentul ar crea în mod deliberat „condiții insuportabile” pentru munca jurnaliștilor ruși și că reprezentanți ai presei ruse ar fi reținuți și urmăriți penal pentru activitățile lor profesionale.

Potrivit lui Piskariov, măsurile de răspuns ale Rusiei „par mult mai umane și civilizate” în comparație cu „războiul informațional” declanșat de țările occidentale.

Occidentul se teme de adevăr, așa că nu doar interzice presa noastră, dar își impune și propria sa cenzură asupra spațiului nostru informațional, blocând accesul cetățenilor ruși la media rusă pe rețelele de socializare și pe YouTube” a conchis Piskariov.