Reuniunea comună a parlamentelor de la Chișinău și București ar putea avea loc la mijlocul lunii iunie, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Legislativului R.Moldova. Totuși, o decizie finală privind data exactă ar urma să fie agreată de către conducerea celor două parlamente.

De menționat că în cadrul ședinței comune a Comisiilor juridice și Comisiilor pentru politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României care a avut loc vineri, 20 mai, la Iași, s-a decis organizarea unei reuniuni colune a celor două legislative.

De menționat că la mujlocul lunii februarie la Chișinău s-a desfășurat ședința comună a guvernelor de la Chișinău și București. Atunci, autoritățile moldovenești și cele române au semnat o declarație prin care au anunțat că își vor spori activitățile în vederea ameliorării mediului de afaceri din Republica Moldova, asigurării unui climat investițional predictibil, echitabil și stabil pentru firmele românești, întăririi stabilității sectorului financiar, asigurării unui climat concurențial sănătos ș.a.