Partidul Acțiune și Solidaritate a instaurat o guvernare ”paliativă” care nu știe și nici nu dorește să rezolve problemele grave cu care se confruntă R. Moldova, deoarece sunt preocupați doar de propria imagine. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii Platforma ”Demnitate și Adevăr” în Consiliul Municipal Chișinău, Andrei Năstase. 

Tot ceea ce contează pentru PAS este puterea de dragul puterii și controlul total și discreționar al întregii noastre societăți. Ei sunt totalmente împotriva oricărui fel de dialog și cooperare. S-au transformat într-o castă nouă, a ”invadatorilor politici moderni” care distruge totul în jur”, a declarat politicianul. 

De asemenea, Năstase a mai menționat că, deși consilierii PAS acuză Platforma DA că fac jocul socialiștilor, de fapt ei sunt cei care nu vor să lupte împotriva PSRM. Asta pentru că ar fi interesați doar de putere și nu de problemele reale ale orașului. De asemenea, Năstase a venit și cu acuzații la adresa guvernării, precizând că este preocupată doar de propria imagine.

PAS a instalat "dictatura imaginii asupra adevărului". Oamenilor le sunt prezentate, fel și fel de amănunte fără valoare pentru societate, amănunte care au legătură cu imaginea partidului de guvernământ, în vreme ce sunt trecute cu vederea realitățile crunte ale țării. Guvernarea este protejată cu orice preț, chiar cu prețul minciunii spuse cu bună știință”, susține el.

Fondatorul Platformei DA a mai adăugat că actuala guvernare este „incompetentă” și că nu poate face față provocărilor cu care se confruntă.

Guvernarea nu poate, nu știe și nici nu dorește să rezolve problemele grave cu care se confruntă Republica Moldova. Nu mai avem niciun fel de așteptări de la acest Guvern umflat în pene, incompetent și arogant, cu o componență ministerială incompetentă și împotmolită în propriile interese meschine, departe de abordarea problemelor fundamentale ale oamenilor. De ce? Au fost suficiente câteva perle ale premierului ca să înțeleagă toți cât de gravă este situația”, precizează politicianul.

Președintele fracțiunii PAS în CMC, Roman Cojuhari, a venit ulterior cu o reacție, declarând că Andrei Năstase ar fi devenit un instrument politic al primarului general, Ion Ceban.

Cu regret constatăm cum Andrei Năstase și o parte din echipa Platformei DA din CMC au devenit un instrument al primarului socialist Ion Ceban și a echipei sale de consilieri PSRM de a dezinforma și dezbina ședințele CMC. Așa cum Ion Ceban a transformat Ședințele Operative ale Serviciilor Primăriei în platformă de lansare a unor acuzații și falsuri în adresa Guvernării, așa și fostul candidat la funcția de Primar General împreună cu PSRM o fac la ședințele Consiliului Municipal Chișinău, unde își permit declarații rupte din normalitate, inclusiv atacuri la persoană, fugind însă să vorbească despre adevăratele probleme ale municipiului Chișinău”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Cojuhari a dat de înțeles că Năstase ține de trecutul Platformei ”DA” și s-a adresat noii conduceri a formațiunii: ”Totodată, ne punem speranța în faptul că noua conducere a Platformei Demnitate și Adevăr va avea o abordare mult mai constructivă, orientată spre rezolvarea problemelor cetățenilor și dezvoltarea municipiului și va condamna atacurile nefondate la adresa Guvernării, precum și se va disocia de la Consilierii municipali care votează proiecte cu impact negativ asupra dezvoltării orașului”.