Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a întâlnit cu Patriarhul rus, Kirill. Dodon afirmă că acesta i-a oferit binecuvântarea sa pentru „muncă de creație" în Moldova.

„Am discutat un spectru larg de probleme, în primul rând starea spirituală în societatea moldovenească, provocările spirituale și sociale care stau în fața lumii ortodoxe. Noi, popoarele ortodoxe, trebuie să ne ținem împreună, în pofida încercărilor de a ne scinda care vin din afară. Și, în primul rând, trebuie să restabilim relațiile de prietenie cu Federația Rusă”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon spune că l-a asigurat pe Patriarh că „poporul moldovenesc va păstra pentru totdeauna credința străbunilor și loialitate față de Biserica Ortodoxă”.

Acesta a mai adăugat că moldovenii trebuie să caute răspunsuri la provocările duhovniceşti în cuvintele lui Dumnezeu, dar şi în învăţăturile Şfinţilor Părinţi ai Bisericii.

„Eu l-am asigurat pe Patriarh că poporul moldovenesc pentru totodeauna va păstra credinţa în părinţi şi în Biserica Ortodoxă. Patriarhul m-a blagoslovit pe mine şi echipa mea pentru munca depusă pentru binele Moldovei ortodoxe", a încheiat Dodon.

Vom aminti că la alegerile parlamentare din 2014, Igor Dodon şi-a făcut campanie electorală cu o poză în care apare alături de preşedintele rus, Vladimir Putin.