Președintele Maia Sandu a participat, în această seară, la celebrarea Zilei Europei la Edineț. Șefa statului le-le-a mulțumit, pe această cale, cetățenilor care îi ajută pe refugiații ucraineni, spunând că astăzi toate lumea știe că R. Moldova este o țară cu oameni generoși, mesaj pe care l-a transmis și la Bruxelles.

„Am făcut, împreună cu primarul Constantin Cojocaru și cu Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, turul Orășelului European și m-am bucurat să întâlnesc oameni cu inima deschisă și cu încredere în viitorul nostru european. Le-am mulțumit pentru că, datorită bunătății cu care îi ajută pe refugiații din Ucraina, astăzi o lume întreagă știe că Moldova este o țară cu oameni generoși. Este și mesajul pe care l-au transmis cetățenilor noștri toți cei cu care am vorbit în aceste zile la Bruxelles”, notează președintele într-un mesaj pe Facebook.
 
Președintele s-a referit și la proiectele desfășurate de UE la Edineț.
 
„Uniunea Europeană este, întâi de toate, un proiect de pace - și pacea este lucrul pe care îl prețuim cel mai mult în aceste zile. Uniunea Europeană este și un proiect de prosperitate. Proiectele economice și de infrastructură, realizate cu sprijinul UE la Edineț și în alte localități din Moldova, contribuie la modernizarea țării noastre”, a menționat președintele. 
 
Evenimentul s-a încheiat cu un concert al Moldovan Youth Orchestra. Au participat și soliștii Ana Cernicova, Felicia Dunaf, Ștefan Albu și Adriana Babin. „Le-am mulțumit pentru că și prin muzică ne aduc mai aproape de Europa”, a adăugat președintele.