Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, anunță că nu vede, la ora actuală, o necesitate de participare a autorităților moldovenești la evenimentele organizate de către Comunitatea Statelor Independente (CSI). Totodată, susține speakerul, ca urmare a războiului din Ucraina, autoritățile ar putea revizui prevederile care se referă la statutul de membru al R.Moldova în organizația respectivă.

Acum, în situația în care ne aflăm, nu vedem necesitatea participării la evenimentele care au loc [în cadrul CSI], pentru că este și problema cu deplasarea. Totodată, trebuia să găzduim un eveniment aici la Chișinău pe problema agriculturii. Am rugat colegii să informeze pe cei de la secretariatul Asambleei parlamentare a CSI că nu vedem cum s-ar face acest lucru, atâta timp cât avem un război în vecinătatea noastră... Să continuăm sau nu să facem parte din această organizație, eu cred că trebuie o discuție politică. Acest lucru trebuie să-l facem după ce se liniștesc lucrurile, să se oprească războiul și să luăm o decizie. Să calculăm foarte atent care sunt avantajele, care sunt dezavantajele”, a declarat el în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

De menționat că anterior, președintele R.Moldova, Maia Sandu, a anunțat că R.Moldova va renunța la statutul de membru al Comunității Statelor Independente (CSI) atunci când statul va avansa suficient de mult pe parcursul european.

Detalii: Maia Sandu anunță când R.Moldova ar putea să renunțe la statutul de membru al CSI