Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu delegația Grupului de prietenie cu R.Moldova din cadrul Senatului Franței, aflată într-o vizită la Chișinău. Discuțiile s-au referit la evoluțiile de securitate din Republica Moldova, eforturile de construire a unui spațiu de pace la nivel regional, precum și implementarea agendei interne de reforme.

În context, Speakerul a mulțumit senatorilor francezi pentru suportul oferit de Franța în realizarea parcursului european al RM și pentru asistența acordată în gestionarea fluxului de refugiați. Președintele Parlamentului a menționat că, în pofida faptului că războiul din Ucraina a transferat eforturile autorităților de modernizare a statului pe planul secund, au fost înregistrate unele progrese în realizarea priorităților anunțate – reforma justiției și lupta cu corupția.

În cadrul discuțiilor speakerul a anunțat interesul R.Moldova pentru proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, de consolidare a securității energetice și de eficiență energetică, precum și pentru proiecte de investiții.

Apreciem faptul că Franța menține interesul pentru țara noastră, iar francofonia se simte confortabil în Republica Moldova”, a subliniat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Oficialii au salutat și despre intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Franța și au pledat pentru impulsionarea cooperării pe platformă interparlamentară.