Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj în contextul transmiterii celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Potrivit șefului diplomației moldovenești, prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului completat, a fost încheiat cel de-al treilea pas din lista de 10 pași până la aderare.

Împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE. Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, completarea chestionarului reprezintă cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record.

Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră. Mulțumesc tuturor pentru dedicare!”, a mai precizat el.

Amintim că prim-ministrul Natalia Gavrilița a transmis joi, 12 mai, cea de-a doua parte a chestionarului Comisiei Europene completat privind aderarea la UE.

Detalii: R.Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la UE