20 February, 2017

Nuland îi recomandă lui Filip să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană

Nuland îi recomandă lui Filip să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană
FOTO: gov.md
Consolidarea Dialogului Strategic moldo-american a constituit subiectul principal al discuției la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu Adjunctul Secretarului de Stat SUA, Victoria Nuland. Întâlnirea a avut loc în contextul participării delegaţiei Republicii Moldova la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU.

Premierul Pavel Filip a mulțumit părții americane pentru susținerea constantă acordată Republicii Moldova în parcursul ei european, dar și pentru asistența financiară în implementarea diferitor proiecte.

Șeful Cabinetului de miniștri a informat oficialul american despre situația social-politică din Republica Moldova. Astfel, au fost realizate peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme, s-a reușit negocierea unui staff level agreement cu Fondul Monetar Internațional, iar în octombrie urmează să fie semnat Acordul cu FMI.

Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv, în special, reforma administraţiei publice, a Guvernului, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii.

„Până acum clasa politică s-a temut să promoveze aceste reforme pentru a nu-și pierde electoratul. Prioritatea mea nu este carieră politică, astfel că voi face tot posibilul pentru a realiza aceste reforme importante pentru modernizarea țării", a accentuat Premierul.

La rândul său, Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a menționat că apreciază munca depusă de Guvern.

„Felicit Guvernul de la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ați dat dovadă de curaj. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor", a declarat Victoria Nuland.

Oficialul american a îndemnat Executivul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Părțile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională şi evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat importanţa sprijinului constant al SUA în asigurarea păcii şi stabilităţii în Republica Moldova.

La rândul său, Adjunctul Secretarului de Stat Victoria Nuland a reiterat disponibilitatea ţării sale de a susţine şi în continuare integritatea teritorială a Republicii Moldova şi rezolvarea pe cale pașnică a problemei transnistrene.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER

Ultimele știri