Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj ca urmare a completării primei părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat la UE. Potrivit șefului statului, integrarea R. Moldova în UE este „proiect de țară” și „proiect al acestei generații”.

Suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar pe care l-am primit de la Comisia Europeană acum 11 zile. Nu ne oprim aici. Între timp a venit alt chestionar, mai voluminos, la care va trebui de răspuns. Integrarea R.Moldova în UE este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații. Este lumina la capătul tunelului de care avem nevoie cu toții. Pentru asta trebuie să munci, pentru asta trebuie să ne angajăm în acest efort – un efort al întregii societăți. Contăm pe contribuția tuturor”, a declarat ea.

Președintele a mai menționat că Uniunea Europeană este un proiect al păcii, bunăstării, democrației și prosperității.

R.Moldova este o țară mică și vulnerabilă. R.Moldova va fi în siguranță în familia Uniunii Europene. În această familie putem oferi cetățenilor noștri mai multă siguranță, democrație consolidată, oportunități economice și bunăstare. Știm de unde pornim. Știm ce avem de făcut. Știm că trebuie să facem un efort enorm, dar real pentru ca să ajungem acolo”, a adăugat Sandu.

Amintim că astăzi, autoritățile de la Chișinău au transmis reprezentanților Uniunii Europene primul chestionar completat pentru obținerea statutului de țară candidat la UE.