Președintele R.Moldova, Maia Sandu, este politicianul care s-ar descurca cel mai bine cu problemele statului în această perioadă.Datele se regăsesc în studiul „Barometrul Socio-Politic aprilie 2022”, realizat de către compania „IMAS – Cercetare și Strategii”.

Mai exact, cei mai mulți respondenți susțin că șeful statului cel mai bine „ar face ordine în țară” (27,3%), „ar face acțiuni și ar lua măsuri care să rezolve problemele reale ale oamenilor (24,7%)” și „ar asigura securitatea țării” (26,9%).

Președintele R.Moldova este întrecută doar la capitolul „politicianul care ar negocia cu Federația Rusă/Vladimir Putin”. Aici, pe primul loc s-a clasat Igor Dodon cu 44,3%.

Respondenții au fost rugați să aprecieze și activitatea politicienilor din R.Moldova. Cel mai pozitiv (notele de 7-10) a fost evaluat actualul primar al mun.Chișinău, Ion Ceban (50,1%), fiind urmat de Igor Dodon (44%) și Maia Sandu (43,7%).

Sondajul a fost realizat în perioada 4-18 aprilie pe un eșantion de 1109 de respondenți din 93 de localități. Marja de eroare este de +/- 3%.