Președintele Maia Sandu, explică faptul că procesul de aderare la Uniunea Europeană necesită o perioadă de timp și R.Moldova nu ar putea adera la marea familie europeană într-o perioadă scurtă de timp. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV.

Vorbind despre propunerea reprezentanților PSRM cu privire la organizarea a unui referendum privind aderarea la UE, șeful statului a spus că „este timp pentru referendum”.

Depunerea cererii de aderare nu înseamnă că intrăm în UE mâine. Sunt multe etape pe care trebuie să le parcurgem și, mai ales, sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Asta înseamnă că trebuie să muncim cu toții”, a precizat Sandu.

Referindu-se la declarațiile privind o eventuală pierdere a neutralității în caz de aderare la UE, președintele R.Moldova a respins astfel de informații.

Sunt state membre ale Uniunii Europene care sunt neutre. Nu este nicio problemă pentru statutul de stat-membru al UE. În Constituția țării, așa cum a decis poporul, este scrisă neutralitatea”, a precizat ea.