Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, la o conferinţă de presă, Josep Borrell se teme că Rusia nu se va opri la invazia Ucrainei, iar pe listă lui Putin sunt şi alte ţări, scrie Mediafax.

Ne temem că Rusia nu se opreşte cu Ucraina şi că influenţa Rusiei s-ar putea extinde asupra ţărilor vecine, Moldova şi Georgia, şi ar putea avea un impact asupra Balcanilor de Vest”, a declarat el.

Totodată, oficialul a anunțat că va călători în curând în R.Moldova.

Voi vizita R.Moldova în acceaşi manieră în care am vizitat Ucraina în primele zile din acest an. Trebuie să păstrăm un grad de vigilenţă şi să ne uităm la ce se întâmplă în această criză, la poziţiile şi aliniamentul acestor state care sunt candidate la integrarea în UE”, a precizat el.

Contactat de reporterul Deschide.MD, purtătorul de cuvând al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a menționat că la moment nu poate oferi mai multe detalii despre vizita lui Borrell la Chișinău. Potrivit lui, îndată ce agenda vizitei va fi aprobată, MAEIE va veni cu informații suplimentare.