Președintele R.Moldova, Maia Sandu, este invitată la Bruxelles pentru a se adresa plenului Parlamentului European. Conducerea Grupului Partidului Popular European a expediat o scrisoare în adresa președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a fost acceptată în Conferința Președinților Grupurilor Parlamentare.

Potrivit vicepreședintelui Grupului PPE, Siegfried Muresan, în scrisoarea adresată pe numele Robertei Metsola se menționează că în contextul politic tensionat din vecinătatea estică, „există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova”.

Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană.  Am mai spus că actorul principal al acestei evoluții pozitive din Republica Moldova este președinta Maia Sandu. De aceea, prin invitarea Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, transmitem un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a precizat europarlamentarul.

După ce subiectul a fost acceptat în Conferința Președinților Grupurilor Parlamentare, urmează ca Roberta Metsola să o invite în perioada următoare pe Maia Sandu pentru a se adresa plenului Parlamentului European.