Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, anunță că viceministrul de Externe din Rusia, Andrei Rudenco, care vine astăzi la Chișinău, ar urma să întreprindă și o vizită în regiunea transnistreană la data de 16 februarie.

Potrivit lui Krasnoselski, „agenda întrevederii este una complexă”: „Multe probleme necesită un schimb de opinii și un studiu detaliat”.

La fel, șeful administrației transnistrene menționează că din componența delegației va face parte și ambasadorul cu misiuni speciale din cadrul MAE-ului rus, Vitali Treapițîn.

Sunt convins că o discuție în această componență va contribui la întărirea și dezvoltarea relațiilor transnistro-ruse și la soluționarea multor probleme”, a spus liderul separatiștilor.

Amintim că viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco, vine astăzi la Chișinău. Acesta va avea o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ruslan Bolbocean, în cadrul consultărilor politice interministeriale moldo-ruse.

Detalii: Primele consultări politice moldo-ruse din ultimii 3 ani. Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenco, vine marți la Chișinău