Drumurile lui Igor Dodon la Moscova nu mai miră de loc și mai ales nimeni nu mai este surprins de faptul că după aceste vizite rezultatele pentru Republica Moldova sunt zero, uneori soldându-se cu măsuri în defavoarea statului.

De data această, dis de dimineață Igor Dodon publică pe o rețea de socializare o urare adresată lui Putin în care îl elogiază și menționează că ”în țara noastră există o cerere pentru un astfel de lider al statului și pentru o astfel de politică externă și internă”. Această frază enunțată de șeful PSRM vrea să ne spună că el ar fi asemeni liderului de la Kremlin dar de fapt își reconfirmă statutul de pokemon a lui Putin.

Să pierzi și alegerile prezidențiale și pe cele parlamentare la scor și să ai pretenția că ai mai fi lider, chiar unul asemeni lui Putin, arată doar că Igor Dodon a pierdut contactul cu realitatea și a rămas cu capul în kuliokul lui Plahotniuc. Oricât ar juca Dodon șah tot narde (table) îi iasă

Murdar de noroiul corupției în care s-a simțit precum peștele în apă, Igor Nicolaievici încearcă zilele acestea să convingă autoritățile ruse să crească prețul la gaze în speranța că degradarea economică îi va aduce puncte electoral-politice. De fapt, fostul șef al statului vede în creșterea prețurilor la gaze (care s-au ridicat și la nivel mondial) o modalitate de a se răzbuna pe cetățenii care l-au făcut să piardă puterea.

Cu cât mai mult se căciulește Dodon la Moscova pentru a fi ajutat cu atât mai mult se vede diferența dintre el și Maia Sandu. Bunăstarea și ridicarea nivelului de trai nu se obțin peste noapte iar Republica Moldova va fi nevoită să treacă prin purgatoriul reformelor dar demnitatea nu se poate și nu trebuie să se cumpere cu gaz!