Încet, încet, vine timpul și pentru ANRE. Mâine, Joi 23 Septembrie 2021 la orele 8:00 sunt invitat la CNA in privința acțiunilor din ultimul timp ale ANRE.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție m-au invitat pentru a da detalii pe marginea subiectelor prezentate în spațiul public.

Să trecem în revistă principalele din ele:

1. ANRE acționează vădit în interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și contra interesului public, al consumatorilor si micilor companii. Contrar cu principiile liberei concurențe
2. Politica ANRE de reglementare favorizează în mod clar un grup mic de companii, vânzători angro, în defavoarea consumatorilor și micilor companii vânzători cu amănuntul.
3. Avem toate drepturile să bănuim că ANRE se face vinovat de existența pieții gri și negre în domeniul produselor petroliere și ca ei cu bună știință prin Comunicatele sale oficiale încearcă să acopere zecile de „stații PECO”, care activează ilegal pe întreg teritoriul țării. Aceste stații ilegale prejudiciază bugetul de stat cu sute de milioane de lei anual.
4. ANRE nu a întreprins nimic pentru a contracara contrabanda de produse petroliere în Ucraina și utilizarea regiunii Transnistrene pentru contrabanda de produse petroliere. Mai mult se lasă impresia ca ei sunt interesați în existența acestor scheme.
5. Acțiunile din ultima jumătate de an a ANRE a dus clar în prag de faliment micile companii petroliere, cea ce favorizează marile companii, protejate vădit de ANRE.

Atunci când am vorbit despre vânzările ilegale ale produselor petroliere, ANRE a negat cu vihemență acest fapt. Însă Poliția Națională și-a onorat obligațiile de serviciu și în scurt timp au prezentat public probele cu stațiile PECO ilegale. Pentru acest fapt mulțumesc din toată inima conducerea Ministerului de Interne.

Acum este rândul CNA să-și facă datoria și sa ne aducă în spațiul public probele necesare la fenomenele descrise de mine mai sus.

Mulțumesc tuturor celor care în tot acest timp m-au informat în privința fenomenilor de pe piața produselor petroliere și împreună am reușit să vedem mai clar, care este situația de fapt în acest domeniu și nu cea ce încearcă să ne spună unii.

Sunt la dispoziție voastră, și doar împreună vom reuși să stopăm acest haos de pe piața Energetică.

Veaceslav Ioniță