Rezistența la schimbare a regimurilor corupte, așa cum este alianța PSRM-Shor condusă de Igor Dodon, a depășit-o până și pe cea a regimurilor dictatoriale. Ultimele zile au adus în atenția publică spaima PSRM și a lui Igor Dodon de decizia Curții Constituționale care ar putea duce la dizolvarea Parlamentului. Amenințări, jigniri și tot felul de aluzii deocheate au zburat de la PSRM și Dodon spre judecătorii CCM într-o încercare disperată de a evita alegerile anticipate.

O decizie de altfel așteptată, atât de cetățenii, cât și de partenerii de dezvoltare, reprezintă ultima șansă a Republicii Moldova de a ieși din marasmul în care Republica Moldova a fost dusă de triada Igor Dodon-Plahotniuc-Shor. O decizie de nedizolvare a Parlamentului nu ar apăra nici litera și nici spiritul Constituției. Pur și simplu ar perpetua la putere o gașcă de infractori îmbrăcați în straie de politicieni.

Foarte mulți cetățeni au crezut de-a lungul timpului că Igor Dodon a fost respins de țarile europene pentru că ar avea o ideologie pro-rusă. A contat și acest lucru, dar, mult mai important, în respingerea lui Igor Dodon de către țările Uniunii Europene au contat cel mai mult actele de corupție. Oricine privește imaginile cu, de acum, vestitul kuliok își poate da seama de nivelul la care a cazut Igor Dodon și prin el PSRM-ul transformat în complice prin nesancționarea și apoi asumarea acestuia.

Toate amenințările și arătatu-l pumnului către judecătorii Curții Constituționale reprezintă doar spaimele socialist-dodoniste  că un guvern reformator, beneficiar deplin al sprijinului occidental, îl va duce pe banca acuzațiilor nu doar pe Igor Dodon dar și pe complicii săi.

Pseudo-majoritatea PSRM-Shor, evocată atât de des de către Igor Dodon, nu mai reprezintă de mult cetățenii ci doar grupuri de interese străine de nevoile și aspirațiile oamenilor. Ei se reprezintă doar pe iei și mașinăria de secătuit economia R.Moldova și așa falimentară.

Astăzi, prin decizia sa Curtea Constituțională poate da Republicii Moldova posibilitatea de a se desprinde din chingile corupției, ale hoției și ale nesimțirii, care de ani de zile sfidează cetățenii din vilele ridicate pe corupție! Judecătorii CCM au alături de ei atât cetățenii, partenerii externi de dezvoltare, dar mai ales litera și spiritul Constituției.

Doar alegerile anticipate pot salva R.Moldova!