După alegerile prezidențiale 2020, dar mai ales după primul tur, am auzit multe atacuri, denigrări, ironii și zeflemea la adresa unionismului și unioniștilor. Unii au zis că am murit, alții că am luat prea puține voturi, unii ne-au criticat că am susținut-o pe Maia Sandu, chiar dacă am fost foarte expliciți în acțiunea noastră de susținere, alții sau probabil chiar aceiași ne-ar fi criticat dacă n-o susțineam.

A doua tentativă de „europenizare” din 1998-2000 s-a încheiat cu venirea la puterea a regimului Voronin, care a readus marasmul sovietic și influența Moscovei. Cu ce s-a terminat elanul „alianțelor pentru integrare europeană” am văzut: întâi rivalitatea dintre Filat și Plahotniuc, apoi instituirea regimului Plahotniuc – Dodon – Șor, care odată debarcat, s-a finalizat cu întărirea regimului Dodon și a influenței Kremlinului. Șah și aproape mat pentru români, europeni și americani, scrie Octavian Țîcu pentru evz.ro.

Renașterea unionismului și alegerile anticipate din Moldova – Noroc de poporul care s-a ridicat admirabil

Noroc de poporul R. Moldova care s-a ridicat admirabil pentru a-și apăra democrația și libertatea. Dar ce facem cu acest elan dna Maia Sandu? Îl punem în slujba PAS-ului sau îl folosim pentru un ideal măreț în interesul cetățenilor R. Moldova?

N-am nicio iluzie în privința faptului că Rusia va reveni cât de curând în cărți și va țese o linie de rezistență contra votului proeuropean și românesc al R. Moldova. A făcut-o de fiecare dată în raport cu România timp de aproape 200 ani și o va face cu atât mai mult împotriva R. Moldova, care este descoperită și ciuruită în sistemul de apărare și securitate asemeni unui cașcaval olandez. Asta trebuie să se înțeleagă la Chișinău, București și în marile capitale occidentale.

Misiunea unioniștilor abia începe

Misiunea unioniștilor abia începe, pentru că noi am avut în această campanie cea mai clară viziunea asupra viitorului R. Moldova, oferind un proiect de bunăstare, prosperitate și securitate tuturor cetățenilor prin integrarea în România și structurile de apărare și securitate NATO.

Am dat votul nostru anti-Dodon, pro – Europa și pro – România. Acum chem cetățenii din R. Moldova, cei cu drept de vot din România și din Diasporă să ne susțină și să se solidarizeze în jurul idealului nostru politic – reunirea cu România.

Dacă nu veți înțelege până la alegerile parlamentare acest lucru, vom fi pierduți, iar Diaspora nu va mai avea pe cine salva. Pentru că vom fi cu toții acolo!