„Cazul polițistului moldovean răpit de KGB-ul transnistrean ne arată cât de slab este statul moldovean”. Opinia aparține analistului român Cristian Hrițuc.

Acesta a ajuns la concluzia că „nici nu are cum să fie altfel, atât timp cât Dodon se comportă ca o slugă a lui Putin”.
„Cred că e puțin probabil ca în zona de securitate, zona tampon dintre Moldova și Transnistria, KGB transnistrean să fi făcut o operațiune fără să aibă un ok de la conducerea militară rusă”, scrie analistul pe pagina sa de Facebook. 
Hrițuc susține că evenimentul de astăzi a demonstrat mai bine ca oricând că relația dintre Dodon și Rusia este una de supunere. 
„Dodon, ca șef al al Consiliului Suprem de Securitate, ca partener al președintelui transnistrean, dar ca și vasal al Rusiei, stă ascuns.Nu spune nimic pe acest subiect. În toate declarațiile pe care le face se laudă cu relația pe care o are cu Federația Rusă. Azi, vedem mai bine ca oricând că relația este una de supunere totală. O relație în genunchi, care nu îi permite lui Dodon nici măcar să protesteze atunci când transnistrenii comit astfel de abjecții. Mai este o invățătură de tras. Poate pricep și nemții că Republica Moldova nu va deveni vreodată mica Elveția. Poate...”, a conchis analistul român. 

DETALII: