Igor Dodon se crede acum atotputernic, în realitate, însă, este încarnarea fricii fără scrupule. Cu astfel de calităţi dezastrul este inevitabil, afirmă Victor Chirilă.

Expertul în probleme de politică externă Victor Chirilă susţine că Republica Moldova se află în aceste zile sub asediul a doi viruşi extrem de periculoşi: Covid 19 şi CovID (Igor Dodon n.r.) de provenienţă locală.

Acesta scrie pe pagina sa de Facebook că în timp ce Covid 19 ameninţă viaţa umană, CovID (Igor Dodon n.r.) ameninţă societatea umană întemeiată pe toleranţă, empatie, responsabilitate, civism şi solidaritate, fără de care niciun stat, mare sau mic, dezvoltat sau subdezvoltat, liberal sau iliberal nu poate supravieţui şi nici să învingă virusul Wuhan.

În opinia politologului, acest lucru este evident pentru toată lumea raţională şi cu bun simţ, nu şi pentru CovID (Igor Dodon n.r.), care este antipodul societăţii civice. „El este meschin, infatuat, egoist, intolerant, iresponsabil, răzbunător... El dezbină pentru a domni, semănând discordie, ură şi intoleranţă în societate. El seamănă frică, pentru a fi temut...”.

Victor Chirilă a ţinut să sublinieze că istoria, inclusiv cea recentă, învaţă că toate vor fi în zadar, pentru că cine seamănă ură, ură va culege, cine seamănă vânt, va culege vânt, cine seamănă frică, va culege dispreţ...

„CovID (Igor Dodon n.r.) se crede acum atotputernic, în realitate, însă, este încarnarea fricii, fricii fără scrupule... Cu astfel de calităţi dezastrul e inevitabil”, a concluzionat expertul în probleme de politică externă.

sursa: epochtimes-romania.com