Un lider care s-a decredibilizat total și care a reușit să piardă primăria Chișinău nu are ce să caute într-o cursă pentru prezidențiale. De această părere este analistul român Cristian Hrițuc.

Acesta susține că anunțarea candidaturii sale nu este o surpriză, însă surpriza va fi atunci când va vedea că nu va avea sprijin nici din România sau din Uniunea Europeană. 

„Andrei Năstase și-a făcut un cadou de mărțișor. Și-a anunțat candidatura pentru președinția Republicii Moldova. Nicio surpriză. Era de așteptat, cunoscându-i profilul, să îl vedem lansat în cursă. Surpriza o să fie când o să vadă că nici din România, nici din UE nu va primi sprijin. Între timp mulți și-au dat seama ce este cu finul lui Țopa și realizează cât poate. Un lider care s-a decredibilizat total, un lider care a reușit să piardă primăria Chișinău nu are ce să caute într-o cursă de acest gen”, scrie Hrițuc pe pagina sade Facebook.

Potrivit analistului, candidatura lui Năstase poate fi utilă doar pentru Igor Dodon, care astfel va putea lovi în Maia Sandu prin intermediul lui. 

„Năstase este o vulnerabilitate pentru forțele pro-europene”, adaugă analistul.  

Hrițuc conchide că „s-ar putea ca și cei 7%, care îi mai acordă credit liderului PPDA, să vadă adevărata față a lui Năstase”.

Amintim că, astăzi, 1 martie, Andrei Năstase a fost desemnat candidatul Partidului Platforma Demnitateși Adevăr la alegerile prezidențiale din toamnă.

Detalii: Fără surprize: Năstase, desemnat candidatul PPDA la prezidențiale